Welk Effect Heeft Suiker Op Kinderen?

Het effect van suiker op kinderen kan verschillend zijn, afhankelijk van de hoeveelheid suiker die ze consumeren. Ook factoren als leeftijd, gewicht en algemene gezondheidstoestand spelen een rol.

Bij overmatige consumptie kan het effect van suiker op kinderen ernstig zijn. Hieronder bespreken we de vier meest belangrijke en meest voorkomende effecten met je door!

Bekijk hier alle Kindershake producten

  • Gewichtstoename: Het eten van te veel suiker kan zorgen voor overgewicht bij kinderen. Suiker bevat calorieën en als kinderen te veel suiker consumeren, kunnen ze meer calorieën binnenkrijgen dan hun lichaam nodig heeft. Dit kan leiden tot gewichtstoename en uiteindelijk zelfs obesitas.

    Overgewicht bij kinderen (en volwassenen) is gevaarlijk omdat het de kans op bepaalde ziekten vergroot en kan zorgen voor een laag zelfbeeld. Als een kind eenmaal overgewicht heeft is het vaak lastig dit gewicht weer kwijt te raken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met overgewicht in de meeste gevallen ook volwassenen met overgewicht worden.

    Merk je dat jouw kind een te hoog BMI heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor gratis advies!


  • Tandbederf: Suiker kan tandbederf veroorzaken als het in contact komt met tandplak op de tanden van kinderen. Tandbederf kan leiden tot pijnlijke tanden en kiezen en kan leiden tot tandheelkundige behandelingen zoals vullingen en extracties.

    Benieuwd naar Kindershake? Bekijk hier alle smaken!


  • Hyperactiviteit: Er is enig bewijs dat suiker kan leiden tot hyperactiviteit en gedragsproblemen bij sommige kinderen. Dit is echter niet bij alle kinderen het geval.


  • Diabetes: Overmatige consumptie van suiker kan bij sommige kinderen bijdragen aan de ontwikkeling van type 2 diabetes. Dit komt omdat het lichaam van sommige kinderen niet in staat is om de suiker goed te verwerken en daarbij zorgt het vaak veel binnen krijgen van suikers ervoor dat insuline (het stofje dat ervoor zorgt dat suikers goed gereguleerd worden) minder gevoelig wordt. Dit kan leiden tot diabetes.

 

Om het effect van suiker op kinderen te beperken is het belangrijk dat ze een gezond en uitgebalanceerd dieet volgen en hun suikerinname beperken tot aanbevolen niveaus. De American Heart Association adviseert bijvoorbeeld dat kinderen van 2-18 jaar niet meer dan 6 theelepels (25 gram) toegevoegde suiker per dag consumeren.

Bekijk hier alle Kindershake producten


Onze kids hebben suikers nodig, en dat is maar goed ook want je vindt suikers in bijna alle producten. Je hoeft ze dus niet uit te sluiten, maar zorg er liever voor dat je kind gezonde producten eet waar niet alleen suikers in zitten maar daarnaast ook veel goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen zitten! Op deze manier krijgt je kind met de suikers ook zijn of haar vitamines en mineralen binnen en verklein je de kans op overgewicht en andere nadelen van suiker.