Vitamine C en D, Hierom Zijn Ze Belangrijk Voor Jouw Kind!

Vitamine C en D, ook wel de weerstandsvitaminen genoemd! Beide zijn zeer belangrijk voor kinderen (en trouwens ook voor volwassenen!) omdat ze een rol spelen bij het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekten.

Bekijk hier alle Kindershake producten

Vitamine C is een in wateroplosbare vitamine die het immuunsysteem van het lichaam ondersteunt en helpt bij het bestrijden van infecties en ziekten. Het helpt ook bij de opname van ijzer uit (plantaardige) voeding en bevordert de groei en ontwikkeling van cellen en weefsels in het lichaam.

Vitamine D daarentegen is een in vetoplosbare vitamine! Deze vitamine helpt het lichaam bij het opnemen van calcium en fosfor, wat belangrijk is voor de groei en ontwikkeling van sterke botten en tanden. Lees hier uitgebreid waarom dit juist voor kinderen zo belangrijk is. Het helpt ook bij het behoud van een gezond immuunsysteem, de regeling van de stemming en het verminderen van ontstekingen.

Kinderen hebben voldoende hoeveelheden vitamine C en D nodig om te groeien, zich te ontwikkelen en om hun immuunsysteem te versterken. Een tekort aan deze vitamines kan leiden tot een verhoogd risico op ziekten en infecties, evenals een slechte groei en ontwikkeling van botten en weefsels. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen voldoende vitamine C en D binnenkrijgen. 

Wist je dat één Kindershake meer vitamine C bevat dan een sinaasappel, en meer vitamine D dan in een gekookt ei. Zo zorg je er dus op een makkelijke en leuke manier voor dat je kind aan de nodige nutriënten komt! Bestel Kindershake hier en laat ons weten wat je kind ervan vindt, we zijn benieuwd!