Zo Versterk Je Het Immuunsysteem Van Je Kind, 5 Tips!

We willen allemaal dat onze kinderen zo gezond mogelijk zijn. We doen ons best om hiervoor te zorgen, maar dit kan soms een flinke uitdaging zijn in de wereld waarin we tegenwoordig leven. 

Bestel hier alle Kindershake producten!

En wat is nou eigenlijk gezond en wat niet? Om je een handje op weg te helpen hebben we hier vijf manieren om het immuunsysteem van je kind te versterken op een rij gezet!

  • Zorg voor voldoende slaap: zorg ervoor dat je kind voldoende slaap krijgt, omdat slaapgebrek het immuunsysteem kan verzwakken. Een goed slaapritme kan helpen om het immuunsysteem van je kind versterken.

  • Geef je kind een gezond dieet: een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten kan het immuunsysteem van je kind versterken. Zorg er ook zeker voor dat je kind voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Zo zijn Vitamine D en C cruciaal voor een goed immuunsysteem. Met Kindershake weet je zeker dat jouw kind aan deze nutriënten komt!

  • Laat je kind regelmatig bewegen: lichaamsbeweging kan helpen om het immuunsysteem van je kind te versterken. Het kan ook stress verminderen en de slaap verbeteren. Lees hier uitgebreid over alle voordelen van beweging bij je kind!

    Bestel Kindershake hier!

  • Houd de handen van je kind schoon: was de handen van je kind regelmatig en leer hen om hun handen voor het eten en na het toiletgebruik te wassen. Dit helpt om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen. Was ook het beddengoed, doeken en vieze kleding regelmatig en op hoge temperaturen.

  • Zorg voor genoeg frisse lucht en zon.

    Zet de ramen van de slaapkamer regelmatig open en zorg dat je kind buiten speelt, fietst of maak af en toe samen een heerlijke wandeling!

 

Met bovenstaande tips kan je het immuunsysteem van je kind versterken, en goed ook! Het is belangrijk niet één tip toe te passen maar echt naar de meerdere aspecten te kijken.

Heeft jouw kind Kindershake al geprobeerd? We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden:) Tag ons op instagram zodat we jullie creaties kunnen zien!