Uit eten met de kids? Hier 9 waardevolle tips!

Uit eten gaan met kinderen. Hartstikke gezellig, maar het kan wel een flinke uitdaging zijn. En bovendien bestaan de meeste kindermenu's in restaurants uit patat, pannenkoeken of pasta. Ook al is het natuurlijk prima als je kind af en toe iets ongezonds eet, dit hoeft voor jou misschien niet áltijd het geval te zijn. Vooral als je op vakantie bent en wellicht elke dag uit eten gaat is het toch een fijn idee dat je kind tussen al het lekkers door ook wat gezonds binnenkrijgt.

Bestel Kindershake hier

Merk je dat jij tijdens het uit eten gaan met je kinderen ook tegen de bepaalde uitdagingen aanloopt? Lees dan snel mee, wij hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet!

1. Geef je kinderen van tevoren iets kleins

Voordat je naar het restaurant toe gaat kan je je kind alvast iets voedzaams geven, bijvoorbeeld wat rauwkost met dip, wat olijfjes of een Kindershake. Zo hebben ze al iets op en ben je er in ieder geval zeker van dat ze die avond vitaminen hebben binnengekregen!

2. Vraag extra bordjes

Vaak willen je kinderen zodra ze jouw eten zien ook eten wat jij hebt. Laat ze lekker meeproeven, in de meeste gevallen zijn ze buiten het huis veel sneller in staat om nieuwe dingen te proeven dan thuis. 

3. Wees creatief

Wilt jouw kind niet weer patat of pannenkoeken? Vraag dan gerust een kinderportie van een ander gerecht. Wat je ook kan doen is één á twee bijgerechtjes bestellen, vaak heeft je kind hier als hoofdgerecht genoeg aan!

Bekijk hier alle Kindershake producten


4. Neem snacks mee

Hoe leuk en gezellig uit eten gaan ook is, zoals we allemaal weten moeten we soms flink lang wachten tot we onze gerechten geserveerd krijgen. Vooral voor kinderen kan dit aanvoelen alsof het uren duurt. Kinderen kunnen in deze situatie erg ongeduldig raken en honger krijgen. Je zal blij zijn als je fruit of rijstwafels in je tas hebt om ze even zoet mee te houden. Of bijvoorbeeld de gezonde chocolademuffins die je gemakkelijk met het Kindershake poeder maakt.

Uit Eten Met Kids? 9 Tips!

5. Ga voor een vroege maaltijd

Uit lunchen met kinderen kan een stuk fijner zijn dan in de avond met ze uit eten te gaan. Ze zullen 's avonds sneller moe zijn en bovendien moeten ze dan bij thuiskomst wellicht direct klaargemaakt worden voor bed. Wil je toch liever 's avonds uit eten? Ga dan voor een lekker vroeg diner, rond 17:00. Zo ben je lekker op tijd weer thuis!

6. Neem babyhapjes mee

Heb je een baby of dreumes? Dan is het handig om je eigen hapjes mee te nemen. Op deze leeftijd heeft je kind er niks aan om met de rest patat mee te eten dus dit is nergens voor nodig. Vraag in het restaurant gerust even of ze het voor je willen opwarmen.

Benieuwd naar Kindershake? Bekijk hier alle smaken!

7. Ga voor een restaurant met speeltuin

Kinderen hebben moeite met lang stil zitten, ideaal dus als er bij het restaurant een speeltuin of een speelkamer is! Is dit in jouw buurt lastiger te vinden? Neem dan zelf wat mee waar je kids zich mee kunnen vermaken, bijvoorbeeld een kleurboek.

8. Houd het kort

Omdat het voor kinderen lastig is om lang stil te zitten is het slim om de maaltijd niet te lang te maken. Ga alleen voor een hoofdgerecht en eventueel een toetje als je merkt dat je kinderen vandaag makkelijk stil kunnen zitten.


9. Laat het los en geniet

Probeer de verwachtingen niet te hoog te leggen, uit eten gaan met kinderen zal altijd een uitdaging blijven! Laat ze lekker spelen als dat kan en focus je niet te veel op wat anderen in het restaurant van je zullen vinden. Het doel is in principe niet dat er goed gegeten wordt maar dat je als gezin quality time met elkaar hebt. Laat de tafelmanieren los en word niet geïrriteerd als je kind zijn of haar bord niet leeg wilt eten. Geef zelf het goede voorbeeld en houd in gedachten dat het voor je kinderen ook een feestje mag zijn!

Hebben jullie de Kindershake al in huis? De meest makkelijke manier om op een leuke wijze een boost aan nutriënten binnen te krijgen!