Onmisbare voedingsstoffen voor een optimaal kinderbrein

Een gezonde en evenwichtige voeding is belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van kinderen én is essentieel voor een optimaal werkend kinderbrein. Hieronder hebben we een aantal belangrijke voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimaal kinderbrein op een rijtje gezet:

Bekijk hier alle Kindershake producten!


Eiwitten

Eiwitten zijn de bouwstenen van de hersenen en spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling en groei van het kinderbrein. Voorbeelden van eiwitrijke voedingsmiddelen zijn vlees, vis, eieren, noten, zuivelproducten, bonen en peulvruchten. Wist je dat één Kindershake evenveel eiwitten bevat als vier eieren?


Vetten

Gezonde vetten, vooral omega-3-vetzuren, zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen en de ogen. Vette vis, zoals makreel, haring, sardines en zalm, is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren.


B-vitamines

Verschillende B-vitamines zijn belangrijk voor de hersenontwikkeling en -functie. Bronnen van foliumzuur zijn groene bladgroenten, volkoren granen, peulvruchten en citrusvruchten.

Bestel Kindershake hier!


IJzer

IJzer is nodig voor de zuurstoftoevoer naar de hersenen en speelt een belangrijke rol bij de cognitieve ontwikkeling. IJzerrijke voedingsmiddelen zijn vlees, volkoren granen, bonen, peulvruchten en groene bladgroenten.


Koolhydraten

Koolhydraten zijn de primaire brandstof voor de hersenen en zorgen voor de benodigde energie om te kunnen denken en leren. Bronnen van complexe koolhydraten zijn volkoren granen, aardappelen, groenten en fruit.

In het algemeen is een gezonde en evenwichtige voeding belangrijk voor de gezondheid en het welzijn van kinderen, en noodzakelijk voor een optimaal werkend kinderbrein.

Veel ouders maken zich zorgen om de hoeveelheid essentiële voedingsstoffen die hun kind binnenkrijgen. Ben je benieuwd naar wat precies de gevaren zijn als je kind niet aan alle voedingsstoffen komt? Lees het hier in onze blog hierover.

Met Kindershake neem je gemakkelijk het zekere voor het onzekere en komt je kind absoluut aan alle nodige eiwitten, vezels en vitamines en mineralen die hij of zij nodig heeft!