Levenslange Botgezondheid Begint In De Kindertijd

Hoe groot de kans op het oplopen van botbreuken op latere leeftijd is, bepaal je in de kindertijd. Aan de ene kant is het natuurlijk een hele fijne gedachte dat je dit voor een groot deel zelf in de hand hebt, maar aan de andere kant kan je later flink balen als dit in je jongere jaren niet goed of onvoldoende is aangepakt.

Bekijk hier alle Kindershake producten

Hoe zorg je er dan voor dat je botten je leven lang zo gezond en sterk mogelijk zijn?

Er zijn twee nutriënten die hier een grote rol in spelen:

Calcium en vitamine D

Door als jong persoon voldoende calcium en vitamine D binnen te krijgen zal je als je 80 jaar bent minder snel je heup breken als je een val maakt. Het opbouwen van de botten gebeurt totdat we ongeveer 30 jaar zijn. Het is daarom dus belangrijk ervoor te zorgen dat je voor die tijd écht voldoende botdichtheid opbouwt, want daarna zal de kwaliteit van de botten enkel nog achteruit gaan.

Benieuwd naar Kindershake? Bestel hem hier!

Calcium is een zeer belangrijk mineraal dat we allemaal nodig hebben voor het opbouwen én goed in stand houden van onze botten en tanden (en daarbij heeft het nog een heleboel andere belangrijke functies in ons lichaam). Krijg je op jonge leeftijd onvoldoende calcium binnen? Dan is de kans dus groot dat je botontwikkeling niet goed verloopt en je op latere leeftijd een grotere kans hebt op botontkalking.

Middels de Kindershake krijgt je kind een flinke nutriëntboost. Een lekkere manier om gemakkelijk meer nutriënten binnen te krijgen en zo te werken aan een knallende gezondheid!


Naast calcium is ook vitamine D een belangrijke factor in dit verhaal. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat de opname van calcium in ons lichaam wordt gestimuleerd. Krijg je dus voldoende calcium binnen maar geen vitamine D? Dan heb je helaas niet zo veel aan al dat calcium dat je binnenkrijgt.

Levenslange Botgezondheid Begint In De Kindertijd

Bestel Kindershake hier

Als kinderen minder dan 125 milligram calcium per dag opnemen kunnen ze zelfs verschijnselen van rachitis krijgen. De botvorming verloopt hierbij niet voldoende waardoor het skelet vervormd zal groeien. Vaak is dit door een tekort aan vitamine D, wat dus zorgt voor een verstoring van de opname van calcium.

Kinderen van 4 tot 8 jaar hebben per dag 700 milligram calcium en 10 microgram vitamine D nodig. Ongezonde nagels (witte plekjes op de nagels en het afbrokkelen van de nagels) kunnen een teken zijn van een gebrek aan calcium in het lichaam, echter zijn deze symptomen er niet altijd.

Wil jij er zeker van zijn dat jouw kind werkt aan gezonde botten? Een Kindershake bevat 30% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D en 40% van calcium (afhankelijk van hoe oud je kind precies is kan dit iets afwijken).

Zijn jullie al samen aan het shaken? Maak dan een foto van jullie gemaakte Kindershake en tag ons op social media zodat we mee kunnen genieten!😃


Bronnen:
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/botontkalking-en-osteoporose.aspx
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/calcium.aspx
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vitamine-d.aspx)