Let Hier Op Als Je Kind Vegetarisch Eet!

Je kind eet vegetarisch. Is het dan belangrijk extra goed op zijn of haar voeding te letten?

Ondanks dat er aan een vegetarisch dieet veel voordelen zitten, loop je door het uitsluiten van vlees ook een hoop nutriënten mis. Als je kind een vegetarisch dieet volgt is het dus inderdaad belangrijk op te letten dat er voldoende van bepaalde nutriënten wordt gegeten!

Bekijk hier alle Kindershake producten!

Benieuwd naar welke nutriënten dat zijn en hoe je ervoor kan zorgen er voldoende van binnen te blijven krijgen? Lees dan snel mee!

 • Eiwitten: Zorg ervoor dat je kind genoeg eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn belangrijk voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Goede plantaardige eiwitbronnen zijn bonen, linzen, tofu, tempeh, noten, zaden en volkoren granen.


 • IJzer: Vegetarisch voedsel kan minder ijzer bevatten dan vlees, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind genoeg ijzer binnenkrijgt. IJzerrijke voedingsmiddelen zijn onder andere peulvruchten, volkoren granen, donkere bladgroenten, noten en zaden.

  Tip: Plantaardig ijzer wordt beter door het lichaam opgenomen i.c.m. vitamine C. Eet er dus bij voorkeur altijd groente of fruit bij (paprika zit boordevol vitamine C).

  Kindershake bevat ijzer én vitamine C, lekker makkelijk dus!
  Bekijk de Kindershake producten hier.


 • Vitamine B12: Vitamine B12 is belangrijk voor de aanmaak van rode bloedcellen en het functioneren van het zenuwstelsel. Deze vitamine zit voornamelijk in dierlijke producten, dus vegetariërs moeten alternatieve bronnen vinden, zoals verrijkte ontbijtgranen, sojamelk en voedingssupplementen.


 • Calcium: Calcium is belangrijk voor sterke botten en tanden. Melk en melkproducten zijn een belangrijke bron van calcium, maar vegetariërs kunnen calcium vinden in groene bladgroenten, tofu, amandelen, en met calcium verrijkte sojamelk.


 • Vitamine D: Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden. Ons lichaam maakt vitamine D aan door blootstelling aan zonlicht. Vegetariërs die weinig blootstelling aan de zon hebben, kunnen een vitamine D supplement overwegen.

  Bekijk de Kindershake hier


 • Blijf variëren: Om ervoor te zorgen dat je kind alle voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor een gezond dieet is het belangrijk om gevarieerd te eten en verschillende soorten groenten, fruit, granen en peulvruchten in het dieet op te nemen.

 

Je kind eet vegetarisch en vanaf nu hoef je je geen zorgen meer te maken om tekorten aan voedingsstoffen! Met bovenstaande tips zorg je ervoor dat je kind ondanks het missen van vlees toch aan nutriënten als calcium, ijzer en vitamine B12 komt!

Wist je dat alle bovenstaande voedingsstoffen ook in Kindershake zitten? Zo krijg jouw kind met één shake bijvoorbeeld meer vitamine B12 binnen dan middels 60 gram zalm! Benieuwd waar de shake nog meer goed voor is? Lees het hier!

Heb je na bovenstaande tips toch nog vragen over de voeding van jouw kind? Neem dan gerust eens contact met ons op voor gratis antwoord op je vragen!