Kindershake Nog Niet Lekker Genoeg! (5 Tips)

 

In het begin is het soms even zoeken zijn naar de juiste combinatie, na het helpen van duizenden mensen willen we hier wat tips delen die we als feedback van ouders hebben ontvangen.

1. Maak Kindershake klaar in een vloeistof of gerecht dat ze al lekker vinden

Als een kind een smaak herkent is de kans groot dat ze het lekkerder vinden. Houdt jouw kind van yoghurt, mix het dan door de yoghurt (Pro tip, mix dit in de keuken al goed samen en presenteer het als lekkere “vanille Yoghurt” ze hebben niet eens door dat er shake door zit) of mix het door chocolademelk of havermout pap.

2. Gebruik in het begin iets minder poeder

Het poeder lost heel goed op, maar als je weet dat je kind hier eventueel op kan reageren, gebruik wat minder poeder. Of start met een halve shake de eerste paar keer, het gaat meer om het proeven. Het pushen dat ze alles in 1 keer op moeten drinken helpt vaak niet op lange termijn. Als je de juiste combinatie hebt gevonden geef je aanbevolen portie per dag.

3. Maak er een feestje van

We krijgen veel feedback dat de kinderen die de shake zelf klaarmaken (met de shakebeker of blender) de shake beter drinken. Geef ze een gevoel van trots door ze zelf de shake te laten maken (ingrediënten te kiezen) en alles zelf in de shaker/blender te doen, en daarna natuurlijk te laten shaken. Dit hele proces lijkt te stimuleren dat kinderen dit als iets leuks zien en daardoor de shake lekkerder vinden.

4. Probeer recepten uit om de juiste combinatie te vinden.

Als ouder ken je je kind het best, probeer verschillende combinaties uit om te zien wat het beste werkt, je kan ook smaken shake mixen en bijvoorbeeld vlaflip yoghurt maken (half portie banaan met half portie chocolade) of maak er lekkere vanille pannenkoeken of cupcakes mee. Ook kan je kiezen om er extra fruit of ijs doorheen te mixen in de blender. Of mix het door havermoutpap of Brinta, dit geeft direct een lekkere smaak. 😉


5. Zorg dat je als ouder niet teveel de nadruk legt op gezond, maar meer op lekker

Het moet leuk zijn om het te drinken in plaats van omdat mama en papa dat willen en zo goed belangrijk vinden. Hierdoor is de kans groot dat kinderen er zelf om gaan vragen.

Hier staan 10 heerlijke shake recepten, inclusief recept voor pannenkoekjes. 


Persoonlijk gebruiken wij Kindershake op de volgende manier:

Mijn dochter Emily (7 jaar) mixen we Kindershake banaan door haar yoghurt dat ze als ontbijt eet met fruit en wat havermout. Mijn zoon Luke (5 jaar) is de inspiratiebron geweest om Kindershake te ontwikkelen, hij at altijd erg slecht en had hier weinig interesse in waardoor hij altijd ondergewicht had. Voor hem mixen we chocolade smaak door zijn havermoutpap met wat fruit.


Op de dag dat hij om 17.00 sport heeft geven we hem een halve portie in de ochtend en in de middag voor het sporten nog een halve shake zodat hij goed gevuld is en lekker energiek voor het sporten. Mijn zoon Jake (3 jaar) eet in de ochtend goed maar na school vaak slecht, op de meeste dagen krijgt hij een shake of pannenkoekjes (die we dan voor 2 dagen bakken) als snack. Hij zit hierdoor vol en eet 's avonds ook weer goed zijn avondeten.

Ervaringen van andere ouders, hier vind je 1000+ reviews

Mocht je nog leuke tips hebben die we weer met anderen kunnen delen, dan horen we het graag. Extra vragen? We staan voor je klaar.

Geniet van de shake.

Bart Lansbergen,
Mede ontwikkelaar van Kindershake

Bart en familie