Zo Voorkom Je Overgewicht Bij Kinderen!

Het voorkomen van overgewicht bij kinderen begint met een gezonde levensstijl en eetgewoonten. Hieronder staan enkele tips om overgewicht bij kinderen te voorkomen: 

Bestel Kindershake hier

  1. Eet gezond: Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan fruit, groenten, volkoren granen, magere eiwitten en gezonde vetten.


  2. Beperk de inname van suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen: Beperk suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensappen en sportdranken, evenals suikerhoudende snacks zoals snoep, koekjes en gebak.


  3. Beperk de hoeveelheid fastfood en kant-en-klaarmaaltijden: Fastfood en kant-en-klaarmaaltijden zijn vaak hoog in calorieën, vet en zout. Probeer deze maaltijden zo weinig mogelijk in het dieet van je kind te implementeren en kies in plaats daarvan voor zelfgemaakte maaltijden die gezond en voedzaam zijn.


  4. Moedig fysieke activiteit aan: Moedig uw kind aan om regelmatig te bewegen en fysieke activiteiten te doen, zoals fietsen, wandelen, zwemmen of sporten. Laat uw kind ook regelmatig spelen buiten, in plaats van langdurig zitten voor de tv of computer. Lees hier uitgebreid over het belang van beweging bij jouw kind!

    Bekijk hier alle Kindershake producten!


  5. Beperk schermtijd: Beperk de tijd die uw kind voor de televisie, computer of tablet doorbrengt, omdat langdurig zitten kan leiden tot gewichtstoename.


  6. Eet als gezin aan tafel: Eet als gezin aan tafel en neem de tijd om van de maaltijd te genieten. Het kan helpen om het eten leuker en gezelliger te maken, en om een gezond eetpatroon aan te moedigen.


  7. Zorg voor voldoende slaap: Zorg ervoor dat uw kind voldoende slaapt. Een gebrek aan slaap kan leiden tot een verhoogd risico op overgewicht.


  8. Modelleer gezond gedrag: Modelleer gezond eetgedrag en een actieve levensstijl. Kinderen leren door te kijken naar het gedrag van hun ouders en verzorgers, dus als u gezonde gewoonten toont, is de kans groter dat uw kind deze ook zal overnemen.

Het voorkomen van overgewicht bij kinderen kan een uitdaging zijn, maar het implementeren van bovenstaande punten in het dieet van je kind kan helpen om gezonde eet- en leefgewoonten aan te moedigen die op lange termijn een positief effect hebben op de gezondheid van uw kind! Bestel Kindershake hier en zorg er op een lekkere manier voor dat je kind op een verantwoorde manier aan alle nodige voedingsstoffen van de dag komt! We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden:)