Help, Mijn Kind Wil Niets Proeven!

Je kind eet slecht, en ook nog eens geen enkel nieuw voedingsmiddel waar je hem of haar kennis mee wilt laten maken. Een onderwerp waar veel ouders zich in herkennen.


Het kan moeilijk zijn om kinderen nieuwe voedingsmiddelen te laten proeven. Voor sommige ouders is het elke dag een uitdaging. Gelukkig zijn er een aantal strategieën die je hier goed bij kunnen helpen! Lees snel mee:

Bekijk de Kindershake producten hier

  1. Bied het nieuwe voedsel samen met voedingsmiddelen aan die uw kind al lekker vindt. Door het met elkaar te mengen (of zelfs stiekem te verstoppen) krijgt je kind toch die juiste nutriënten binnen. Hierbij is het handig om te beginnen met een klein beetje van het voedsel dat je kind niet lust en dit elke keer een klein beetje op te bouwen. Zo kan je kind langzaam wennen aan de nieuwe smaak.


  2. Betrek uw kind bij het kookproces. Laat ze helpen bij het kiezen en bereiden van het voedsel. Als kinderen betrokken zijn bij het maken van de voeding is de kans vele malen groter dat ze het ook daadwerkelijk willen eten!


  3. Maak het voedsel aantrekkelijk en leuk om te eten. Bijvoorbeeld, snijd groenten in interessante vormen of maak fruitkebabs.

    Bekijk Kindershake hier!


  4. Wees geduldig en blijf proberen. Het kan enkele keren duren voordat een kind een nieuw voedsel echt lekker vindt.


  5. Moedig je kind aan om kleine hoeveelheden te proberen en geef complimenten voor elke poging, zelfs als het niet meteen lukt.

 

Onthoud dat elke ouder en elk kind anders is, dus het kan tijd kosten om te ontdekken wat voor jouw kind werkt. Je kind eet slecht, maar weet dat dit niet het einde van de wereld is! Met bovenstaande tips kan je een heel eind komen.


En heb je Kindershake al eens geprobeerd? De shake die elk kind lekker vindt én boordevol nutriënten zit! Zo komt jouw kind, ondanks zijn of haar eetpatroon, gegarandeerd aan alle nodige voedingsstoffen voor een leven vol energie, gezonde groei en een goedwerkend stel hersenen! Benieuwd naar de optimale voeding voor een kinderbrein? Lees er hier alles over!