Help, mijn kind is ondervoed!

Als je kind ondervoed is kan dit grote zorgen bij je oproepen. Het is dan ook belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken als je vermoedt dat je kind ondervoed is. Je huisarts kan je doorverwijzen naar een kinderarts of een diëtist voor verdere evaluatie en behandeling.

In de tussentijd kun je proberen om voedzame maaltijden en snacks aan te bieden die rijk zijn aan eiwitten, koolhydraten, gezonde vetten en micronutriënten zoals vitamines en mineralen. Zorg ervoor dat je kind regelmatig eet en drinkt en voldoende rust krijgt.

Kindershake is een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je kind extra nutriënten binnenkrijgt (en is daarbij ook nog eens hartstikke lekker!). Wist je bijvoorbeeld dat één shake meer vitamine C bevat dan een sinaasappel, bijna evenveel calcium als drie glazen melk en meer vitamine B12 dan een halve moot zalm? Lees hier uitgebreid hoe jouw kind aan alle nodige nutriënten komt middels de Kindershake

Als je kind bepaalde voedingsmiddelen niet lekker vindt, probeer dan creatief te zijn en verschillende manieren te vinden om deze voedingsmiddelen te bereiden of te presenteren. Blijf kalm en geduldig, en moedig je kind aan om te eten en te genieten van voedsel.

Onthoud dat ondervoeding kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder armoede, ziekte, psychische problemen of gebrek aan toegang tot voedsel. Het is belangrijk om de onderliggende oorzaken van ondervoeding aan te pakken om ervoor te zorgen dat je kind de juiste zorg krijgt.

Wil je voor jouw kind Kindershake eens proberen? Neem dan een kijkje tussen onze producten en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt!