Heeft Mijn Kind Extra Eiwitten Nodig Als Hij Veel Sport?

Je kind sport veel, iets om natuurlijk blij mee te zijn! Maar dit betekent ook dat je kind meer voedingsstoffen verbruikt, waaronder vooral eiwitten. Misschien heb je het hier en daar ook al eens om je heen gehoord, 'extra eiwitten bij het sporten'. Maar is dit nu echt nodig?

Als je kind regelmatig sport, heeft hij/zij mogelijk meer eiwitten nodig dan een niet-sportend kind, omdat eiwitten essentieel zijn voor het opbouwen en repareren van spieren. Echter, in de meeste gevallen kunnen kinderen voldoende eiwitten binnenkrijgen via een gezond en uitgebalanceerd dieet, zonder extra supplementen of verrijkte voedingsmiddelen. Eet jouw kind lastig? Dan biedt Kindershake een makkelijke manier om jouw kind meer nutriënten als eiwitten en vitaminen binnen te laten krijgen.

Bekijk de Kindershake hier!

De meeste kinderen kunnen voldoen aan hun eiwitbehoefte door middel van het eten van een verscheidenheid aan voedingsmiddelen zoals magere eiwitten uit gevogelte, vis, mager vlees, eieren, zuivelproducten, peulvruchten, noten en zaden. De hoeveelheid eiwit die nodig is, hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, sportactiviteit en het trainingsniveau van uw kind.

Benieuwd naar de voordelen van beweging bij je kind? Lees het hier!

In het algemeen is het aanbevolen dat kinderen tussen de 9 en 13 jaar dagelijks 0,95 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht eten. Voor kinderen van 14 tot 18 jaar is dit 0,85 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Als uw kind veel en intensief traint, kan hij/zij mogelijk tot 1,6 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig hebben. Extra eiwitten bij het sporten kan in sommige gevallen dus geen verkeerd idee zijn. 

Bekijk hier alle Kindershake producten

Het is belangrijk om op te merken dat overmatige eiwitinname ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid van uw kind, en kan leiden tot nierproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is dus essentieel om te zorgen voor een uitgebalanceerd dieet en deskundig advies in te winnen bij een gekwalificeerde voedingsdeskundige als u zich zorgen maakt over de eiwitinname van uw kind.