7 Leuke spelletjes voor onderweg!

 

Het is Zomervakantie! ☀️🏝️

Heerlijk natuurlijk, maar de kinderen bezig houden is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als ze lang moeten zitten op de achterbank of in een vliegtuigstoel.

Maar geen zorgen, wij hebben 7 leuke spelletjes op een rijtje gezet! Zo vliegt te tijd voorbij en is het reizen voor iedereen een gezellige ervaring!

1. Fantasie-verstoppertje

Als je aan de beurt bent, bedenk dan een goede verstopplek in of om jullie huis. De anderen moeten ja-nee vragen stellen om uiteindelijk de plek te raden, bijvoorbeeld:
"Zit je beneden verstopt?"
"Zit je boven verstopt?"
"Zit je in één van de slaapkamers verstopt?"
"Zit je achter de gordijnen?"
enz.

2. Achterbank-bingo

Maak vooraf een lijstje van dingen die je onderweg kan tegenkomen. Denk aan een vrachtauto, rivier, stoplicht, rotonde, windmolen, vlag, koe, etc. Als je als eerste een item ziet, dan mag je het weg strepen. Degene die als eerste alles heeft weggestreept is de winnaar (en anders degene de de meeste items heeft weggestreept).

Meer ideeën en voorgedrukte bingokaarten vind je op de achterbank-bingo pagina van de ANWB.

3. Supermarkt ABC spel

In de volgorde van het alfabet noem je dingen op die je in de supermarkt gaat kopen. De spelers moeten steeds alle voorgaande dingen ook opnoemen.

De eerste speler begint bv. met: "Ik ga naar de supermarkt en koop Aardappelen". De volgende speler gaat verder: "Ik ga naar de supermarkt en koop Aardappelen en Bananen".
Daarna: "Ik ga naar de supermarkt en koop Aardappelen, Bananen en Cola", "Ik ga naar de supermarkt en koop Aardappelen, Bananen, Cola en Drop", enz.

4. De woord-slang

Een klassieker! Kies een categorie of thema, zoals bv. dieren, eten en drinken, vakantie. De eerste speler begint met een woord en de tweede speler moet een woord vinden dat begint met de laatste letter van het vorige woord.

Als het eerst woord "Dolfijn" is, dan kan de volgende speler bv. "Nachtegaal" zeggen. Daarna "Luipaard", enz.

5. Wie ben ik?

Kies een bekend persoon of figuur, bv. een sporter, filmheld, stripfiguur — gebruik je fantasie! De anderen moeten ja-nee vragen stellen, bijvoorbeeld:
"Ken ik je van TV?"
"Ben je een vrouw?"
"Heb je zwart haar?"
"Ben je een echt mens, van vlees en bloed?"
etc.

6. Langst stil zijn

Het is even afwachten of ze er in trappen, maar als het lukt is het heerlijk rustig voor een tijdje 😁. De uitdaging is "Wie kan er het langst stil zijn?". Wie praat, lacht of een ander geluid maakt is af!

7. Zoeken en tellen!

Kies iets uit dat je onderweg tegenkomt en kunt tellen. Denk aan vrachtauto's, auto's in een bepaalde kleur, auto's van een bepaald merk, bestelbusjes, etc. Wie er als eerste 5, 10 of 15 heeft gevonden wint het spel!

We wensen jou en jouw kinderen een hele fijne vakantie! En als je tijdens het reizen iets gezonds wil geven, dan is Kindershake natuurlijk een prima idee 😋