6 Tips voor optimale stoelgang van jouw kind

 

Op 10 april is het Nationale Poepdag! 💩

We lachen er vaak om, maar ook voor kinderen is een gezonde, regelmatige stoelgang erg belangrijk. Vezels zoals in Kindershake helpen daarbij.

1. Vezelrijk eten

In de darmen werken voedingsvezels als een natuurlijke bezem. Ze zorgen voor een goede en natuurlijke afvoer van voedsel en afvalstoffen. En vezels geven een verzadigd gevoel, waardoor jouw kind langer vol zit. Deze voeding bevat veel vezels:

  • Groenten en fruit
  • Peulvruchten (bonen, erwten, kapucijners)
  • Volkoren granen (bruin brood, quinoa, volkoren pasta, bruine rijst

"75% Nederlanders eet te weinig vezels"
bron: Maag Lever Darm Stichting

2. Aanvullen met Kindershake

De meeste kinderen eten onvoldoende vezelrijk voedsel en hebben dus een aanvulling nodig. Met één glas Kindershake krijgt jouw kind evenveel vezels binnen als 2 bruine boterhammen. En natuurlijk een flinke portie vitaminen, mineralen, eiwitten en essentiële vetzuren. De vezels in Kindershake komen uit de wortels van planten.

"60-80% van de kinderen eet onvoldoende groente en fruit"
bronnen: RIVM, CBS

Kindershake is drinken en dus telt het mee voor het volgende punt:

3. Voldoende drinken

Zeker als je vezelrijk eet is het belangrijk om voldoende te drinken. Het liefst water, maar anders (soja-)melk. Een glas Kindershake telt natuurlijk ook mee :)

  • 4 t/m 13 jaar: 1 tot 1,5 liter per dag (4 tot 6 glazen)
  • 14 jaar en ouder: 1,5 - 2 liter per dag te drinken (6 tot 8 glazen)

4. Voldoende beweging

Actief zijn en sporten zijn altijd goed voor een kind, maar dus ook voor de werking van de darmen. Het stimuleert namelijk het voortstuwen van het voedsel.

5. Hou het niet op

Niet toegeven aan aandrang is één van de belangrijkste oorzaken van verstoppingen. Leer ze vanaf jonge leeftijd om het niet op te houden, maar altijd meteen naar de WC te gaan. Hoe vervelend het ook is om dat spelletje te moeten onderbreken ;)

6. Voorkom stress

Ook bij kinderen kunnen zich lichamelijke klachten ontwikkelen als gevolg van stress of spanningen. Verstoppingen of juist diarree kunnen het gevolg zijn. Wees dus waakzaam en hou de geestelijke gezondheid van jouw kind goed in de gaten.

Potten Kindershake of een proefpakket kan je hier bestellen »