Mindfulness Voor Kinderen, 6 Tips!

Mentale gezondheidsklachten komen steeds vaker voor, helaas ook onder kinderen. En dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de maatschappij waarin we deze dagen leven. Mindfulness voor kinderen kan een grote bijdrage leveren aan het voorkomen of terugdraaien van mentale klachten bij jouw kind.

Hieronder vind je zes makkelijke manieren om per direct samen met je kind mindfulness te beoefenen!

Vind hier alle Kindershake producten

 

 1. Ademhalingsoefeningen
  Leer kinderen hoe ze hun ademhaling kunnen gebruiken om te ontspannen en zich te concentreren.

  Probeer bijvoorbeeld de volgende oefening: Terwijl je kind inademt legt hij zijn handen op zijn buik en duwt zijn hij zijn buik in zijn handen met de gedachte dat er een ballon in zijn buik zo groter wordt. Als je kind uitademt wordt de ballon weer kleiner, omdat de lucht er nu weer uit gaat. Herhaal dit een aantal keer. 


 2. Gronden in het huidige moment
  Help kinderen om zich bewust te worden van hun huidige omgeving en ervaringen door middel van de vijf zintuigen. Vraag je kind bijvoorbeeld naar een schelp te kijken en eraan te voelen en ruiken. Laat hem of haar dit beschrijven. Bijvoorbeeld ook kleuren in een kleurboek helpt je kind helemaal in het moment te zijn. 


 3. Meditatie
  Introduceer eenvoudige meditatieoefeningen om kinderen te helpen hun gedachten te kalmeren en zich te concentreren. Typ 'kindermeditatie' in op Youtube of Spotify en je vindt genoeg aanbod!


 4. Mindful eten
  Leer kinderen om bewust te eten door aandacht te besteden aan de smaak, textuur en geur van voedsel. Dit helpt ze ontzettend om in het moment te leven in tegenstelling tot wanneer ze tijdens het eten bijvoorbeeld TV kijken. Benieuwd naar recepten voor je kind? Zie hier tien gezonde voorbeelden!

  Bestel Kindershake hier!


 5. Yoga
  Introduceer kinderen in yoga om ze te helpen zich bewust te worden van hun lichaam en te ontspannen. Er worden vast lessen aangeboden bij jou in de buurt, maar ook Youtube is hier weer perfect voor!


 6. Dankbaarheidsoefeningen
  Leer kinderen om dankbaarheid te oefenen door het benoemen van dingen waar ze blij mee zijn, zoals familie, vrienden, huisdieren, enzovoort. Doe dit bijvoorbeeld samen elke ochtend tijdens het ontbijt of elke avond voor het slapen gaan.

Met deze tips kom je een heel eind! Mindfulness voor kinderen hoeft helemaal niet lastig te zijn en kan je gemakkelijk in je kind zijn of haar leven implementeren. En wist je dat ook het binnenkrijgen van alle juiste voedingsstoffen zorgt voor een gebalanceerde mentale gezondheid bij je kind?


Met Kindershake hoef je je geen zorgen te maken over of je kind wel of niet voldoende nutriënten binnenkrijgt. Probeer het gerust eens uit, we zijn benieuwd wat je ervan vindt!