4 Tips Voor Moeilijk Eters

 

Moeilijk etende kinderen kunnen voor veel frustratie zorgen bij ouders. Het kan lastig zijn om te bedenken wat je kind wel wil eten en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die kunnen helpen bij het verbeteren van het eetgedrag van jouw kind.


Zo kun je een Kindershake geven, dan krijgen ze toch een goede hoeveel bouw- en voedingsstoffen binnen. Intussen pas je onderstaande tips toe.

1. Creëer een Positieve sfeer 

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is een positieve sfeer creëren rondom het eten. Probeer maaltijden zo gezellig mogelijk te maken en geef je kind de ruimte om zelf te bepalen hoeveel ze willen eten. Forceer ze niet, maar moedig ze aan om nieuwe dingen te proberen.

2. Consequent en gevarieerd aanbod

Daarnaast is het belangrijk om consequent te zijn met het aanbieden van gezonde voeding. Zorg voor voldoende variatie en presenteer het eten op een aantrekkelijke manier, bijvoorbeeld in de vorm van leuke figuren of kleurrijke gerechten. Kinderen zijn vaak meer geneigd om iets te proberen als het er leuk uitziet. Pannenkoekjes en muffins met Kindershake zijn altijd een hit!

3. Maak het samen klaar

Verder kan het helpen om je kind te betrekken bij het bereiden van maaltijden. Laat ze meehelpen in de keuken met de voorbereiding en betrek ze bij het kiezen van welke gerechten jullie eten. Op deze manier voelen ze zich meer betrokken en zijn ze eerder geneigd om het resultaat te proeven. Samen lekkere recepten met Kindershake klaarmaken helpt om te zorgen dat ze het willen proberen.

4. Geduld is een schone zaak

Tot slot is het belangrijk om geduld te hebben en niet te veel druk op je kind te leggen. Moeilijke eters hebben soms gewoon wat tijd nodig om te wennen aan nieuwe smaken en texturen. Blijf positief en blijf experimenteren met verschillende voedingsmiddelen totdat je samen iets vindt dat je kind wel lekker vindt. In de meeste gevallen zal je kind waarschijnlijk meer gaan eten en een gezonder eetpatroon ontwikkelen.

Potten Kindershake of een proefpakket kan je hier bestellen »