3 Heerlijke Kindershake pannenkoeken

 

Op vrijdag 8 maart is het Nationale Pannenkoekendag! 🥞

Wist je dat je met Kindershake heerlijke en gezonde pannenkoeken kunt maken? Verras jouw kind met deze voedzame traktaties 😋

Pannenkoeken zien we meestal niet als gezonde voeding, maar dat kan anders! Deze speciale Kindershake pannenkoeken zitten vol eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Het samen klaar maken is al een feestje op zich!

1. Bananen pannenkoek

  • 25g Kindershake Banaan
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • klontje boter of scheutje olie
Voldoende voor 4-5 kleine pannenkoekjes.

    Bereiding

    1. Doe de banaan, de eieren en een snufje zout in de blender;
    2. Goed mixen tot een glad en luchtig beslag;
    3. Voeg het Kindershake poeder toe en mix tot het poeder volledig is opgelost;
    4. Verwarm een pan met een klontje boter of scheutje olie op een laag tot middelhoog vuur;
    5. Giet 2-3 kleine pannenkoekjes in de pan van ongeveer 8-10 centimeter per stuk (ongeveer een bierviltje). Als je 1 grote pannenkoek maakt zal hij breken bij het omdraaien;
    6. Bak de pannenkoekjes in 5 minuten per kant goudbruin. Gebruik een laag tot middelhoog vuur. De binnenkant van de pannenkoek heeft rustig tijd nodig om te garen (gaat langzamer dan bij normale pannenkoeken);
    7. Eet smakelijk! 😋

    2. Vanille-Appel pannenkoek

    • 25g Kindershake Vanille
    • 1 rijpe banaan
    • 2 eieren
    • 1-2 eetlepels rozijnen
    • ½ appel
    • snufje zout
    • optioneel: snufje kaneel
    • klontje boter of scheutje olie

    De bereiding is hetzelfde als het eerste recept, met als extra:

    1. Week de rozijnen 9 minuten in lauw water. Doe ze bij Stap 3 in de blender (of serveer ze los op de pannenkoek);
    2. Snij de halve appel in dunne plakjes en serveer ze los op de pannenkoek, eventueel met een snufje kaneel.

    3. Choco Pannenkoek

    • 25g Kindershake Chocolade
    • 1 rijpe banaan
    • 2 eieren
    • eetlepel hagelslag of vlokken
    • chocoladepasta
    • snufje zout
    • klontje boter of scheutje olie

    De bereiding is hetzelfde als het eerste recept, met als extra:

    1. Doe bij Stap 3 de hagelslag of vlokken in de blender;
    2. Als de pannenkoek klaar is, smeer dan een laagje chocoladepasta op de pannenkoek om het af te maken.

    Bonus tip: versier de pannenkoek!

    Kinderen vinden het geweldig om zelf hun pannenkoek te versieren. Denk aan stukjes fruit, nootjes, stukjes dadel, rozijnen, broodbeleg. Maak leuke gezichtjes of andere vormen. Je kan ook versieringen voor gebakjes gebruiken, zoals parapluutjes of zelfs kaarsjes! Maak er een feestje van 🥳