10 X Gezonde Tussendoortjes Voor Naar School

Wat geef je je kind als tussendoortje mee naar school!?

Dit kan lastig zijn.. een voorverpakte reep uit de supermarkt is makkelijk en lijkt op het eerste gezicht misschien gezond, totdat je het etiket leest en blijkt dat het product bomvol suikers zit. Maar wat zijn dan wél gezonde tussendoortjes voor naar school?

We helpen je graag een handje op weg! Hieronder delen we 10 opties:

Bekijk hier alle Kindershake producten!

Appels of bananen

Dit zijn gemakkelijk mee te nemen, gezonde opties die vol zitten met vezels en vitamines. Natuurlijk zijn andere fruitsoorten ook mooie opties, zo kan je lekker blijven variëren of gaan voor wat jouw kind écht lekker vindt.


Yoghurt

Yoghurt is een uitstekende bron van eiwitten en calcium. Geef de yoghurt een leuke twist door hier Kindershake aan toe te voegen, zo geef je het een extra smaakje en krijgt jouw kind nóg meer nutriënten binnen!


Wortels of selderijstengels

Deze groenten zijn knapperig en perfect om te dippen in een gezonde dipsaus zoals hummus of yoghurt dip. Deze kan je voorverpakt kopen, maar ook heel gemakkelijk zelf maken! Op het internet vind je hier tal gezonde recepten voor.


Notenmix

Een mix van noten zoals amandelen, walnoten en cashewnoten is rijk aan gezonde vetten en eiwitten en houdt kinderen lang vol. Daarbij zit het vol met nutriënten die goed zijn voor de hersenen, zodat jouw kind zich extra goed kan concentreren tijdens de lessen.

Bestel Kindershake hier!


Rijstwafels met hummus

Rijstwafels zijn knapperig en laag in calorieën, en hummus is een gezonde dip die gemaakt is van kikkererwten en tahini. Zo krijgt jouw kind in één klap eiwitten, koolhydraten én gezonde vetten binnen!


Popcorn

Popcorn is een licht en gezond tussendoortje dat gemakkelijk mee te nemen is. Kies wel voor de ongezouten en ongezoete variant en maak de popcorn zelf klaar, ook dit is heel simpel als je eenmaal weet hoe je het doen moet.


Komkommer met hummus

Net als wortels en selderij zijn komkommerplakjes knapperig en perfect om te dippen in hummus.


Zelfgemaakte energierepen

Maak je eigen energierepen met havermout, noten, zaden en gedroogd fruit voor een gezonde snack. Ook hier kan je Kindershake makkelijk door verwerken!


Hardgekookte eieren

Eieren zijn rijk aan eiwitten en gezonde vetten en kunnen gemakkelijk worden meegenomen naar school.


Bessenmix

Een mix van verschillende bessen, zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen, is rijk aan antioxidanten en vitamines en kan als snack worden gegeten.

Hopelijk heb je middels bovenstaande ideeën wat inspiratie opgedaan om de eettrommel van jouw kind wat op te fleuren. Welke van bovenstaande gezonde tussendoortjes voor naar school is nu al jullie nieuwe favoriet?


We zien jullie creaties graag terug, vergeet ons daarom niet te taggen op instagram als je jouw nieuwe favoriete tussendoortje deelt!