10 Voedingstip Voor Kinderen Met ADHD

Kinderen met ADHD hebben mogelijk baat bij een gezond en uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan voedingsstoffen die de hersenfunctie en concentratie ondersteunen. Hier zijn 10 voedingstips voor kinderen met ADHD:

 1. Zorg voor voldoende eiwitten: Eiwitten zijn nodig voor de aanmaak van neurotransmitters die de stemming en het concentratievermogen beïnvloeden. Geef je kind eiwitrijke voedingsmiddelen zoals eieren, vis, gevogelte, noten en zaden.
  Wist je dat één Kindershake evenveel eiwitten bevat als vier eieren?


 2. Beperk suiker: Suikerrijke voedingsmiddelen kunnen de symptomen van ADHD verergeren en leiden tot schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Beperk suikerhoudende voedingsmiddelen zoals frisdrank, snoep, koekjes en gebak. Houdt jouw kind van ongezonde lekkernijen en vindt hij of zij het lastig om nieuwe, gezonde dingen te proberen? Lees hier onze tips die je hierbij kunnen helpen!

  Bekijk hier alle Kindershake producten!


 3. Eet complexe koolhydraten: Complexe koolhydraten, zoals volkoren granen, groenten en fruit, leveren energie op een stabiele manier en voorkomen schommelingen in de bloedsuikerspiegel.


 4. Geef uw kind voldoende omega-3-vetzuren: Omega-3-vetzuren zijn belangrijk voor de hersenfunctie en kunnen de symptomen van ADHD verminderen. Geef uw kind voedingsmiddelen zoals vette vis, noten en zaden, of overweeg een omega-3-supplement.


 5. Vermijd kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen: Kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen kunnen bij sommige kinderen met ADHD de symptomen verergeren. Lees daarom altijd de ingrediëntenlijst op verpakte voedingsmiddelen en vermijd deze ingrediënten.

  Bestel Kindershake hier!


 6. Zorg voor voldoende vitamines en mineralen: Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor een goede hersenfunctie. Zorg ervoor dat uw kind voldoende voedingsmiddelen krijgt die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals groenten, fruit en volkoren granen.
  Kindershake zit boordevol vitamines en mineralen. Zo bevat een shake meer vitamine C dan een sinaasappel en meer ijzer dan 400 gram spinazie!


 7. Geef uw kind voldoende water: Hydratatie is belangrijk voor de hersenfunctie en kan de symptomen van ADHD verminderen. Zorg ervoor dat uw kind voldoende water drinkt gedurende de dag.


 8. Probeer magnesiumrijke voedingsmiddelen: Magnesium is een mineraal dat de hersenfunctie kan ondersteunen en kan helpen bij het verminderen van de symptomen van ADHD. Magnesiumrijke voedingsmiddelen zijn onder andere groene bladgroenten, noten, zaden en bonen.


 9. Geef uw kind regelmatig kleine maaltijden: Reguliere kleine maaltijden gedurende de dag kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de symptomen van ADHD te verminderen.

  Bestel hier Kindershake!

 10. Overweeg professionele begeleiding: Als u twijfelt over de voedingsbehoeften van uw kind met ADHD, overweeg dan professionele begeleiding van een diëtist of voedingsdeskundige die ervaring heeft met het werken met kinderen met ADHD.

 

We zijn benieuwd naar je bevinding na het toepassen van bovenstaande tips! Laat je ons weten hoe de tips voor jou en je kind hebben gewerkt?