Jouw Kind Eet Slecht? 10 Tips!

Ook jouw kind eet slecht? Dit is een veelvoorkomend probleem. De basis van het eetgedrag van een volwassen persoon wordt al gevormd in de kindertijd, vooral in de eerste jaren is het dus echt belangrijk hier op de juiste manier mee om te gaan. Het kan als ouder lastig zijn om te gaan met je kind als hij of zij een slechte eter is. Je hebt hier zeker invloed op, maar hoe pak je dit nou eigenlijk het beste aan?

Bekijk hier alle producten van Kindershake

Hieronder delen we kort 10 tips met je!

 1. Bied een verscheidenheid aan gezonde voedingsmiddelen aan om de smaakpapillen zo goed mogelijk te ontwikkelen. Hiermee verklein je de kans dat jouw kind een slechte eter wordt.

 2. Laat je kinderen betrokken zijn bij het koken en kiezen van maaltijden, zo vergroot je hun interesse in de verschillende soorten voeding!

 3. Geef regelmatige maaltijden en snacks om hongergevoelens te verminderen en overeten te voorkomen.

 4. Leer je kinderen over voeding door hen te betrekken bij het maken van gezonde keuzes.

 5. Zorg voor een positieve eetomgeving en vermijd negatieve opmerkingen of druk rondom eten.

  Bestel Kindershake hier!

 6. Moedig aan om langzaam te eten en te genieten van het eten. Als kinderen dit op jonge leeftijd al leren nemen ze dit mee in hun volwassen leven.

 7. Zorg voor een gezonde balans tussen voeding en lichaamsbeweging. Laat je kind niet te veel eten, maar leg ook zeker de focus niet te erg op sporten en altijd alleen maar gezond eten.

 8. Vermijd overmatige consumptie van suikerhoudende dranken en bewerkte voedingsmiddelen. Kinderen die dit gewend zijn nemen deze gewoonten in veel gevallen ook mee hun volwassen leven in en zo vergroot je dus dat kans dat je kind ook later een slechte eter zal zijn. 

 9. Maak maaltijden leuk en creatief door bijvoorbeeld verschillende kleuren en texturen te gebruiken. Dit maakt het voor kinderen een stuk interessanter!

 10. Wees geduldig en begripvol tijdens het proces van het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten bij kinderen. Als het niet in één keer goed gaat, blijf het dan gewoon proberen en weet dat het iets is waar veel ouders mee te maken hebben.

Je kind eet slecht en je zit, zoals vele anderen, met de handen in het haar. Bovenstaande tips gaan jou hier zeker bij helpen! En om je nog een extra handje op weg te helpen: bestel hier de Kindershake zodat jouw kind zeker alle nodige vitamines en mineralen binnenkrijgt, en het is nog lekker ook!
En heb je al eens een kijkje genomen naar onze creatieve Kindershake recepten? Gegarandeerd dat er iets bij zit waar jouw kind razend enthousiast van wordt!